Un membru CA SRTv îi cere şefului TVR Cluj să spună dacă a făcut demersuri pentru Eurovision

Radu Carp, membru al Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv, îi solicită public lui Romeo Couţi, directorul TVR Cluj, să facă dovada că a contractat administraţia locală din Cluj-Napoca pentru organizarea Eurovision în acest oraş.

155 afișări
Imaginea articolului Un membru CA SRTv îi cere şefului TVR Cluj să spună dacă a făcut demersuri pentru Eurovision

Un membru CA SRTv îi cere şefului TVR Cluj să spună dacă a făcut demersuri pentru Eurovision

"În condiţiile în care TVR a precizat, la solicitarea presei, că procesul de selecţie a locului de desfăşurare a preselecţiei naţionale a competiţiei Eurovision 2015 a inclus luarea în calcul a tuturor celor cinci studiouri teritoriale (Cluj, Timişoara, Târgu-Mureş, Craiova şi Iaşi) şi că acestor studiouri li s-a cerut să stabilească parteneriate cu administraţiile publice locale în vederea organizării acestui eveniment, vă solicit public să prezentaţi documentele care atestă solicitarea TVR care v-a fost adresată, precum şi dovada contactării de către TVR Cluj a autorităţilor administraţiei locale (Primărie, Consiliu Judeţean)", spune Radu Carp, membru al CA al TVR, într-o scrisoare deschisă adresată lui Romeo Couţi, directorul TVR Cluj şi transmisă şi agenţiei MEDIAFAX.

Radu Carp spune că face această solicitare "în contextul în care Primăria Cluj a precizat că nu a existat nicio comunicare instituţională cu Televiziunea Română sau staţia regională a acesteia, TVR Cluj, cu privire la posibilitatea de a organiza acest eveniment la Cluj".

Finala Selecţiei Naţionale a concursului Eurovision 2015 va avea loc pe 8 martie, în Sala Polivalentă din Craiova şi va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii TVR în data de 29 ianuarie.

"Edilii mai multor oraşe din ţară şi-au manifestat dorinţa de a fi gazdă şi de a sprijini realizarea selecţiei naţionale a concursului Eurovision din acest an. Două motive au primat în alegerea oraşului Craiova: are o sală polivalentă inaugurată recent, la sfârşitul anului 2012, cu o capacitate de peste 4.000 de locuri, a doua ca mărime din România; pe de altă parte, Craiova luptă pentru titlul de «Capitală Culturală Europeană» pentru anul 2021, lucru care se va decide anul viitor", se spunea în comunicatul TVR.

Ulterior, deputatul PSD Aurelia Cristea i-a cerut lui Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, să spună care au fost criteriile care au stat la baza deciziei organizării finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision 2015 în oraşul Craiova.

Aceasta l-a acuzat pe primarul Emil Boc că este vinovat de faptul că finala selecţiei naţionale a concursului Eurovision nu se desfăşoară la Cluj-Napoca, ci la Craiova, şi susţine că acesta nu a fost interesat să discute cu conducerea TVR Cluj pe tema organizării evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici