Un nou experiment al BBC: Cel mai popular serial SF al postului, "Doctor Who", difuzat în 3D

"Doctor Who", cel mai popular serial science fiction al radiodifuzorului public britanic BBC, va sărbători 50 de ani de la lansare printr-un episod special, filmat în formatul 3D şi care va fi difuzat pe 23 noiembrie.

356 afișări
Imaginea articolului Un nou experiment al BBC: Cel mai popular serial SF al postului, "Doctor Who", difuzat în 3D

Un nou experiment al BBC: Cel mai popular serial SF al postului, "Doctor Who", difuzat în 3D (Imagine: captură video)

Serialul "Doctor Who" a început să fie difuzat pe BBC pe 23 noiembrie 1963. În acest an, cea de-a 50-a aniversare a "Doctor Who" va fi sărbătorită pritnr-un episod special, care va fi realizat în 3D, informează broadbandtvnews.com.

Stevan Moffat, producătorul serialului, a declarat că episodul special 3D va da o dimensiune complet nouă aventurilor celebrului doctor Who, care în prezent este interpretat de actorul Matt Smith.

Episodul aniversar va fi difuzat pe 23 noiembrie pe BBC HD Channel, deţinut de corporaţia BBC, dar şi în cinematografe.

De la lansarea sa în 1963, BBC a difuzat 790 de episoade din serialul "Doctor Who". După un număr de 26 de sezoane (între 1963-1989) şi un film de televiziune (în 1996), în anul 2005 serialul "Doctor Who" a fost relansat.

Rolul doctorului Who a fost interpretat de-a lungul timpului de 11 actori, primul dintre aceştia fiind William Hartnell.

Serialul "Doctor Who" este difuzat în 48 de ţări, inclusiv în România.

Până în prezent, BBC a mai experimentat transmisiuni în formatul 3D. Astfel, radiodifuzorul public britanic a transmis în 3D meciuri din turneul de la Wimbledon, dar şi evenimente din timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Totodată, discursul de Crăciun al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, adresat tuturor supuşilor britanici anul trecut, a fost difuzat pe BBC în format 3D.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici