Un prezentator de la BBC, arestat pentru atentat la pudoare

Un prezentator de la BBC a fost arestat, miercuri, pentru atentat la pudoare, pentru o serie de fapte ce datează din anii '70 şi '80, în care au fost implicate o fetiţă şi două adolescente, cu vârstele cuprinse între şapte ani şi 16 ani, a anunţat poliţia britanică.

168 afișări
Imaginea articolului Un prezentator de la BBC, arestat pentru atentat la pudoare

Un prezentator de la BBC, arestat pentru atentat la pudoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BBC a anunţat imediat suspendarea din funcţie a jurnalistului în cauză, Stuart Hall, în vârstă de 82 de ani, renumit pentru comentariile sale jucăuşe şi erudite făcute în timpul meciurilor de fotbal transmise de BBC Radio 5.

"Din cauza naturii foarte grave a acuzaţiilor, Stuart Hall nu va mai lucra pentru BBC pe durata anchetei poliţiei", a precizat un purtător de cuvânt al postului britanic.

Delictele care îi sunt reproşate ar fi fost comise între 1974 şi 1984, potrivit poliţiei.

Stuart Hall, fost prezentator al emisiunii "It's a Knockout", a fost arestat, miercuri, la domiciliul său din oraşul Wilmslow, aflat în apropiere de Manchester, dar a fost eliberat apoi pe cauţiune.

Arestarea lui s-a produs într-un moment în care BBC trece printr-o criză profundă, generată de un dublu scandal de pedofilie şi de o denunţare calomnioasă, care au provocat demisia, în noiembrie, a directorului general al postului, George Entwistle.

BBC a fost acuzat că a încercat să înăbuşe scandalul de pedofilie în care era implicat un fost prezentator-vedetă, Jimmy Savile, decedat în 2011. Criza s-a amplificat atunci când grupul BBC a recunoscut că a difuzat la începutul lunii noiembrie o anchetă care se baza pe acuzaţii false de pedofilie formulate la adresa unui fost lider politic.

Poliţia nu a precizat dacă arestarea lui Stuart Hall este asociată sau nu cu afacerea Savile. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici