Un tribunal turc plasează în detenţie jurnaliştii de la Vice News, pentru "infracţiuni teroriste"

Doi reporteri britanici şi un translator au fost plasaţi în arest luni, în Turcia, şi au fost acuzaţi că au ajutat o grupare armată ilegală, relatează BBC News online.

879 afișări
Imaginea articolului Un tribunal turc plasează în detenţie jurnaliştii de la Vice News, pentru "infracţiuni teroriste"

Un tribunal turc plasează în detenţie jurnaliştii de la Vice News, pentru "infracţiuni teroriste"

Jurnaliştii de la Vice News Jake Hanrahan şi Philip Pendlebury şi translatorul lor au fost acuzaţi de un tribunal turc de faptul că "lucrează în contul unei organizaţii teroriste", a anunţat grupul media.

Ei au fost plasaţi în arest preventiv de către poliţie de joi, când au fost reţinuţi în regiunea Diyarbakir, în sud-estul Turciei.

Poliţia turcă i-a reţinut pentru că transmiteau informaţii din sud-estul predominant kurd al ţării, fără a avea acreditare guvernamentală, potrivit unor surse din domeniul securităţii citate de Reuters.

Hanrahan şi Pendlebury filmau, în districtul Baglar din provincia Diyarbakir, confruntări între forţele de securitate turce şi militanţii kurzi, au precizat sursele citate.

Cei doi britanici şi translatorul lor turc aveau contacte apropiate cu militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit aceloraşi surse.

Armistiţiul dintre Turcia şi militanţii kurzi a încetat în iulie, după doi ani şi jumătate, după ce un grup apropiat rebelilor PKK a împuşcat mortal doi ofiţeri de poliţie.

Ankara a răspuns atacând obiective ale grupării în Irak şi Turcia.

Vice News este o instituţie de presă care se concentrează pe subiectele mai puţin dezbătute din toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici