Uniunea Cineaştilor despre parodierea lui Cristian Mungiu: Este un gest nefiresc şi reprobabil

Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) spune, într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX, că parodierea regizorului român Cristian Mungiu într-o emisiune franceză de satiră, care "denigrează imaginea acestuia", este "un gest nefiresc şi reprobabil".

433 afișări
Imaginea articolului Uniunea Cineaştilor despre parodierea lui Cristian Mungiu: Este un gest nefiresc şi reprobabil

Uniunea Cineaştilor despre parodierea lui Cristian Mungiu: Este un gest nefiresc şi reprobabil

Comunicatul UCIN, semnat de preşedintele instituţiei, Laurenţiu Damian, este "în atenţia" ambasadorului Franţei în România, Philippe Gustin.

"Uniunea Cineaştilor din România consideră că apariţia regizorului Cristian Mungiu într-un clip publicitar difuzat la televiziunea franceză, care denigrează imaginea acestuia, este un gest nefiresc şi reprobabil. Prezenţa regizorului Cristian Mungiu - membru marcant al Uniunii Cineaştilor, în postură de rom cerşetor, nu are nimic de-a face cu valoarea incontestabilă a creatorului român. Credem că imaginea cuvenită este aceea în care celebra actriţă Jane Fonda îl îmbrăţişa pe Cristian Mungiu, pe scena Festivalului de la Cannes, şi îi oferea Premiul Palme d’Or pentru un film care a uimit cinematografia mondială - «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile»", se arată în comunicatul UCIN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici