Unul dintre cele mai vechi ziare din Brazilia renunţă la versiunea tipărită

Unul dintre cele mai vechi şi mai influente ziare din Brazilia, Jornal do Brazil, a renunţat, începând de miercuri, la ediţia tipărită, fiind disponibil exclusiv online.

61 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cele mai vechi ziare din Brazilia renunţă la versiunea tipărită

Unul dintre cele mai vechi ziare din Brazilia renunţă la versiunea tipărită (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Jornal do Brazil este primul mare ziar din Brazilia care apare exclusiv online. Pentru a marca această iniţiativă, Jornal do Brazil, înfiinţat în 1891 la Rio de Janeiro, va publica un articol al preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva, scris special pentru această ocazie.

"Coerent cu tradiţia sa de inovator, acest ziar este, încă odată, cu un pas înainte timpului său", se arată într-un material destinat cititorilor de către redacţia Jornal do Brazil, în care se mai aminteşte că este şi primul titlu care şi-a lansat, în 1995, pagina de internet.

Jornal do Brasil are un tiraj de 17.000 de exemplare pe zi, în timpul săptămânii, şi 22.000 de exemplare duminica. Ziarul are 180 de angajaţi, din care 60 de jurnalişti. Pentru versiunea digitală, ziarul se bazează pe echipa sa de 150 de colaboratori.

Reprezentanţii cotidianului, care s-a răzvrătit împotriva regimului militar din Brazilia din perioada 1964 - 1985 şi a susţinut mereu libertatea de expresie, au declarat pe site-ul publicaţiei că "ziarul va continua să existe, agil, modern şi influent, dar şi ecologic".

"În fiecare zi în care un ziar precum Jornal do Brazil nu este tipărit, sunt 72 de copaci care rămân în picioare. Pe an sunt circa 30.000 de copaci care nu sunt tăiaţi", se mai arată pe site-ul ziarului.

Începând de miercuri, pentru 11 zile, versiunea Jornal do Brazil electronică va fi disponibilă gratuit tuturor cititorilor, însă după această perioadă, doar abonaţii vor putea accesa platforma. Preţul unui abonament este de circa cinci euro pe lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici