GALERIE FOTO  Economie la parada Moscovei de Ziua Victoriei: Un singur tanc a fost expus, acelaşi prezent şi anul trecut

  • Anual, în data de 9 mai, Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei, organizând o mare paradă în onoarea victoriei ţării asupra Germaniei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Anul acesta, Rusia a expus un singur tanc în cadrul manifestaţiilor, acelaşi model care a fost prezent şi anul trecut.
  • Până la invazia Rusiei în Ucraina, Moscova organiza această paradă într-un mod fastuos, cu zeci de tancuri şi avioane care survolau cerul.
2028 afișări
Imaginea articolului Economie la parada Moscovei de Ziua Victoriei: Un singur tanc a fost expus, acelaşi prezent şi anul trecut

Economie la parada Moscovei de Ziua Victoriei. Un singur tanc a fost expus. Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

În fiecare an, de 9 mai, Rusia celebrează Ziua Victoriei, care marchează victoria ţării împotriva Germaniei naziste din cel de-al Doilea Război Mondial. Sărbătorirea implica, de fiecare dată, parade fastuoase, în cadrul cărora erau etalate tancurile, avioanele şi elicopterele ruseşti.

Anul acesta, Rusia a expus un singur tanc în cadrul ceremoniei – Tancul T34, din epoca sovietică, folosit în al Doilea Război Mondial –, acesta fiind prezent şi la parada care a avut loc anul trecut, notează Sky News. În paralel, Moscova alocă resurse semnificative de armament şi vehicule militare în războiul din Ucraina.

În discursul său de azi de la Moscova, Vladimir Putin a încercat să vorbească despre capacităţile militare ale ţării sale.

Preşedintele rus şi-a folosit discursul de Ziua Victoriei din acest an pentru a încerca să avertizeze că forţele de luptă ale Rusiei sunt ,,mereu pregătite", dar a recunoscut că ţara trece printr-o ,,perioadă dificilă", întrucât ,,viitorul patriei depinde de noi”, relevă sursa citată.

,,Astăzi, de Ziua Victoriei, suntem conştienţi de acest lucru şi mai acut", a spus el înainte de a avertiza: ,,Forţele noastre strategice sunt întotdeauna pregătite de luptă".

Putin a declarat joi că Rusia va face tot posibilul pentru a evita o confruntare globală, dar nu va permite nimănui să o ameninţe.

De asemenea, el a folosit discursul pentru a trimite un mesaj trupelor ruseşti care luptă în Ucraina, încercând să le ridice moralul în timp ce războiul continuă să se prelungească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici