Doar un singur tanc a defilat la parada de Ziua Victoriei de la Moscova. Avioanele au rămas pe pistă în ciuda condiţiilor meteo favorabile

  • Rusia foloseşte în mod tradiţional parada de Ziua Victoriei de la Moscova pentru a-şi exprima puterea militară.
  • În paradele din anii precedenţi, zeci de tancuri defilau în Piaţa Roşie, în timp ce avioanele şi elicopterele străbăteau cerul de deasupra.
  • Dar parada de anul acesta a fost un eveniment festiv mai modest.
2636 afișări
Imaginea articolului Doar un singur tanc a defilat la parada de Ziua Victoriei de la Moscova. Avioanele au rămas pe pistă în ciuda condiţiilor meteo favorabile

Kremlin.ru

A fost un singur tanc care conducea coloana mecanizată din acest an – doar un tanc T-34 din epoca sovietică, unul folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La parada din 2022 au fost mai multe tancuri moderne de tip T-90 şi T-14.

Niciunul dintre aceste modele nu şi-a mai făcut apariţia la parada de anul acesta. În schimb, T-34 a fost însoţit de o coloană de vehicule de luptă multifuncţionale numite Tigr.

Au fost expuse şi vehicule blindate Tigr-M şi VPK-Ural, dar atracţia principală  a fost sistemul de apărare aeriană de ultimă generaţie al ţării  S-400  şi sistemul său balistic intercontinental Yars care face parte din forţele nucleare ale Rusiei. 

Potrivit agenţiei de ştiri de stat TASS, au fost expuse 125 de vehicule militare, transmite CNN

În ciuda prognozelor meteo favorabile şi a cerului relativ senin deasupra Moscovei, zborul obişnuit deasupra Pieţei Roşii a fost anulat, a informat presa de stat, fără a oferi o explicaţie.

Opinia publică susţine că mare parte din tancurile şi aeronavele moderne sunt depozitate pentru reparaţii sau pregătite pentru o operaţiune de amploare în Ucraina. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici