Valentin Teodosiu: Sergiu Nicolaescu nu putea trăi decât prin film

Actorul Valentin Teodosiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Sergiu Nicolaescu, un regizor cu care a colaborat de foarte multe ori, "nu putea trăi decât prin film", artă pentru care "şi-a sacrificat viaţa".

126 afișări
Imaginea articolului Valentin Teodosiu: Sergiu Nicolaescu nu putea trăi decât prin film

Valentin Teodosiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Mi-l voi aminti mereu de parcă am lucrat cu el de-o viaţă", a spus Valentin Teodosiu. "Am lucrat cu el din '77, când eram student, şi până la «Ultimul corupt». Mai avea încă două-trei proiecte de făcut", a precizat Teodosiu.

"Şi-a sacrificat viaţa efectiv pentru film. Nu putea trăi decât prin film", a spus Valentin Teodosiu, precizând că Sergiu Nicolaescu "a fost de-a dreptul demoralizat" atunci când nu a putut regiza nicio peliculă timp de un an. "A fost cel mai mare copil al cinematografiei. Era tatăl ei, fiul ei, era tatăl nostru al tuturor actorilor. Era foarte dur, dar existau şi momente când nu contenea cu laudele", a mai spus Teodosiu.

De asemenea, actorul şi-a amintit şi de Sergiu Nicolaescu regizorul plin de entuziasm de la filmări. "La filmări la «Triunghiul morţii» l-am văzut cum desena explozii şi se bucura ca un copil", a povestit actorul.

"Avea pretenţii foarte mari. El a inventat cascadoria în România", a spus Valentin Teodosiu, adăugând că, probabil, Sergiu Nicolaescu "şi-a dorit să moară pe platourile de filmare". "Exact ca în eroii de legendă a fost viaţa lui. El ne-a făcut să vedem filme poliţiste şi de acţiune când în cinematografele noastre nu existau westernuri", a mai spus Valentin Teodosiu.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici