VIDEO: Premierele din cinematografe în weekend: Un documentar, un thriller intelectual, o animaţie şi un nou film românesc

  • Patru producţii destinate unor genuri de public pe cât de diferite pe atât de exclusiviste vin în cinematografele româneşti în următorul weekend.
  • Un documentar de artă, un thriller intelectual, o peliculă de animaţie şi un nou film românesc sunt premierele din sălile româneşti.
  • Noul film românesc este „Urma”, debutul în lungmetraj al regizorului şi actorului Dorian Boguţă.
790 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Premierele din cinematografe în weekend: Un documentar, un thriller intelectual, o animaţie şi un nou film românesc

Sursa foto: Profimedia

Documentarul „Colecţia de artă: Van Gogh - A New Way of Seeing/ Exhibition on Screen: Vincent Van Gogh” aduce pe ecrane operele şi povestea cunoscutului pictor care a marcat debutul picturii moderne. Documentarul regizat de Phil Grabsky şi David Bickerstaff se plimbă prin lume din 2015, dar acum ajunge să aibă premiera românească.

O altă premieră este horror-ul „Micul Joe/ Little Joe”. Pelicula o urmăreşte pe fitogeneticiana Alice, care a conceput o floare purpurie cu totul deosebită. Nu atât frumuseţea plantei e ieşită din comun cât valoarea ei terapeutică. Dar floarea vine cu riscurile ei. Regizoarea austriacă Jessica Hausner a devenit „copilul minune” al cinema-ului austriac după ce a primit în 1999, chiar cu filmul de absolvire, o menţiune specială din partea juriului Cinéfondation. Festivalul de la Cannes i-a selectat trei lungmetraje ”Lovely Rita” (2001), ”Hotel” (2004) şi ”Amour Fou” pentru secţiunea Un Certain Regard.

Animaţia „Tot înainte/ Onward”, realizată de Dan Scanlon, spune povestea a doi fraţi elfi care pornesc într-o călătorie cu scopul de-a afla dacă magia mai este prezentă în lume.

„Urma” e debutul în lungmetraj al regizorului şi actorului Dorian Boguţă. Filmul cu Marin Grigore, Teodor Corban, Madalina Diana Ghenea şi Irina Rădulescu în distribuţie spune povestea lui Anton, un pianist celebru, care este dat dispărut. Poliţistul care preia cazul află despre destinul, relaţiile şi deciziile sale bizare. După moartea părinţilor săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale, dincolo de limitele iubirii fraterne... Urma este un film poliţist cu accente de thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici