Violonistul Alexandru Tomescu revine la Istanbul, într-un concert la Sinagoga Neve Shalom

Violonistul român Alexandru Tomescu va reveni, joi, la Istanbul, într-un recital, în sinagoga Neve Shalom, la Festivalul Bach Before and After, după succesul înregistrat cu recitalul oferit în octombrie 2013, cu ocazia Istanbul Bach Days, informează Institutul Cultural Român (ICR).

67 afișări
Imaginea articolului Violonistul Alexandru Tomescu revine la Istanbul, într-un concert la Sinagoga Neve Shalom

Alexandru Tomescu (Imagine: Ghita Porumb/ Mediafax Foto)

Festivalul a debutat în anul 2011 şi este conceput de organizator, Hakan Erdogan Productions, ca o continuare a Istanbul Bach Days, eveniment intrat deja pe agenda anuală a iubitorilor de gen din Istanbul.

Alexandru Tomescu revine pe scena din Istanbul după succesul major avut cu ocazia recitalului oferit în octombrie 2013, cu ocazia Istanbul Bach Days, când publicul ce a umplut până la refuz Catedrala Sent Antuan l-a ovaţionat în picioare minute în şir.

După o mai mult decât fructuoasă carieră în Europa şi în lume, presărată cu succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York şi Metropolitan Arts Centre - Tokio, sub bagheta unor maeştri precum Valery Gergiev, Kurt Masur şi Christoph Eschenbach, Alexandru Tomescu s-a implicat în organizarea unor turnee naţionale de muzică clasică. A înţeles că neconvenţionalul, ca îmbinare între profesionalism şi inovaţie, este cheia pentru a atinge publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente-pilot în lumea muzicală românească: a cântat pe Stradivarius într-o staţie de metrou, pentru a dovedi că există o însemnată receptivitate pentru muzica de calitate, precum şi în multe alte locuri mai puţin obişnuite.

Este printre primii artişti care şi-a făcut o misiune clară din a purta mesajul muzicii clasice în oraşe româneşti în care nu există filarmonici. Este suficient ca numele său să apară pe un afiş, pentru ca biletele să se epuizeze cu zile întregi înainte de evenimentul respectiv. Şi de această dată, cele aproximativ 500 de locuri disponibile în sinagoga Neve Şalom din Istanbul au fost epuizate cu mult înaintea concertului.

Organizatorul evenimentului, Hakan Erdogan Productions, este un partener consacrat al ICR Istanbul, fiind, de asemenea, principal organizator al festivalurilor Jazz at Breakfast, Ramazan Jazz, Mozart Days, unele dintre cele mai prestigioase evenimente muzicale din Istanbul.

Începând cu anul 2013, ICR Istanbul şi-a extins colaborarea cu Hakan Erdogan Productions, devenind partener al festivalului Istanbul Bach Days prin susţinerea recitalului lui Alexandru Tomescu la eveniment.

În acest an, colaborarea continuă prin implicarea în organizarea Bach Before and After, care se desfăşoară într-un loc inedit - Sinagoga Neve Shalom din Galata, deschisă pentru prima dată unor evenimente culturale.

Construită în anii 1950, Sinagoga Neve Shalom, cel mai mare templu sefard din Istanbul, a fost una dintre ţintele atacurilor cu bombe din 2003, fiind închisă ulterior pentru o lungă perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici