Vladimir Putin a promulgat o lege care limitează activităţile blogurilor - The New York Times

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care îi obligă pe administratorii blogurilor să obţină autorizaţii de funcţionare şi să prezinte identitatea reală online, o măsură criticată dur de avocaţi şi de grupurile pentru libertatea de exprimare, scrie ziarul The New York Times.

1744 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a promulgat o lege care limitează activităţile blogurilor - The New York Times

Vladimir Putin a promulgat o lege care limitează activităţile blogurilor - The New York Times

Cunoscută sub denumirea "Legea blogurilor", măsura prevede că orice platformă online care are zilnic peste 3.000 de vizualizări va fi considerată echivalentul unei publicaţii, astfel că va avea responsabilităţi în privinţa veridicităţii informaţiilor difuzate.

În plus, măsura legislativă obligă autorii materialelor difuzate pe bloguri să îşi dezvăluie identităţile reale online.

Companiile care oferă platforme pentru căutări online şi reţelele de socializare vor trebui să menţină baze de date cu sediul în Rusia, informaţiile urmând să fie stocate cel puţin şase luni.

"Această lege va reduce numărul vocilor critice de pe Internet", a reacţionat Galina Arapova, directorul Centrului pentru Protejarea Mass-Media.

"Aceste măsuri fac parte dintr-o campanie de restricţionare şi chiar oprire a Internetului în Rusia", a acuzat analistul Anton Nosik.

În urmă cu câteva săptămâni, Vladimir Putin a declarat că Internetul "a fost conceput şi s-a dezvoltat" ca proiect al Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite (CIA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici