Warner Music Group, cumpărat pentru 3,3 miliarde de dolari

Warner Music Group (WMG) a fost achiziţionat de Access Industries, grup controlat de miliardarul rus Len Blavatnik, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 3,3 miliarde de dolari, informează BBC News Online.

131 afișări
Imaginea articolului Warner Music Group, cumpărat pentru 3,3 miliarde de dolari

Warner Music Group, cumpărat pentru 3,3 miliarde de dolari

Warner Music Group a anunţat că grupul media deţinut de Blavatnik a achiziţionat compania care a fost delistată de la bursa din New York.

Blavatnik este un fost membru al consiliului de administraţie al WMG şi deţine deja un pachet de acţiuni în cadrul companiei.

Valoarea finală a tranzacţiei, 3,3 miliarde de dolari, este cu 1,5 miliarde de dolari mai mare decât preţul pe care specialiştii de pe piaţă îl estimau pentru vânzarea WMG.

WMG anunţase deja din luna ianuarie că îşi caută un nou proprietar.

"Sunt încântat să îmi extind investiţia în Warner Music. Este o companie minunată, cu o moştenire culturală, şi este casa unor artişti excepţionali. Sunt nerăbdător să lucrez cu angajaţii talentaţi ai acestei companii, care nu sunt deloc puţini", a declarat Blavatnik într-un comunicat de presă.

Pe piaţa de specialitate s-a speculat că Blavatnik va încerca să realizeze o fuziune între WMG şi EMI, dar nu s-a făcut niciun comentariu oficial pe acest subiect până în prezent.

Warner Music Group include case de discuri precum Atlantic Records, Reprise Records şi EastWest Records. Printre artiştii care au contract cu WMG se numără formaţiile Muse şi Linkin Park.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici