Yahoo a cumpărat browser-ul Rockmelt

Grupul de internet american Yahoo! Inc. a anunţat, vineri, că a cumpărat browser-ul Rockmelt, aceasta fiind cea de-a 21-a achiziţie de când conducerea companiei a fost preluată de Marissa Mayer.

958 afișări
Imaginea articolului Yahoo a cumpărat browser-ul Rockmelt

Yahoo a cumpărat browser-ul Rockmelt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită, însă ea este estimată la o sumă de 60 - 70 de milioane de dolari, potrivit site-ului AllThingsD.com.

Rockmelt Inc. este un start-up lansat în anul 2010. Rockmelt este un browser care combină navigarea pe internet cu accesul la reţelele sociale, precum Facebook şi Twitter.

"Yahoo şi Rockmelt împărtăşesc acelaşi obiectiv: vor să ajute oamenii să descopere pe internet cel mai bun conţinut din lume", au spus reprezentanţii Rockmelt, citaţi de bloomberg.com.

Astfel, echipa de la Rockmelt va ajuta Yahoo să elaboreze instrumentele necesare pentru accesarea conţinutului pe internet şi pe dispozitivele mobile.

Grupul Yahoo! Inc. încearcă să îşi revigoreze imaginea şi să atragă mai mulţi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer.

În acest sens, Mayer a cheltuit în ultima perioadă peste 1,2 miliarde de dolari pentru a cumpăra peste 20 de start-up-uri.

Yahoo! a anunţat, miercuri, că a cumpărat platforma de comerţ electronic Lexity. Totodată, la începutul lunii iulie, Yahoo! a anunţat că a cumpărat compania Qwiki, care dezvoltă o aplicaţie care îi ajută pe deţinătorii de telefoane inteligente să realizeze propriile filme cu ajutorul fotografiilor.

În luna mai, Yahoo! a anunţat că va prelua Tumblr, serviciu care găzduieşte 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, după cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzacţia urmează să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2013, conform unui comunicat al Yahoo!Inc.

Marissa Mayer a spus, la momentul respectiv, că mizează pe faptul că Tumblr va contribui la creşterea atractivităţii Yahoo! pe piaţa publicităţii online, pe care concurează cu Google şi Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici