ZIUA PLANETEI PĂMÂNT, sărbătorită de Google printr-un doodle special

Ziua planetei Pământ este sărbătorită de Google cu un doodle special. De zece ani, pe 22 aprilie, e celebrată Ziua Internaţională a Planetei Pământ sau Ziua Pământului.

1752 afișări
Imaginea articolului ZIUA PLANETEI PĂMÂNT, sărbătorită de Google printr-un doodle special

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT, sărbătorită de Google pentr-un doodle ispecial

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. În această zi s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mişcare a luat naştere în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenţi împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai” sau apariţia fibrelor optice.


Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a iniţiat Ziua Pământului, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.



ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a instituit, în 2009, ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Earth Day Network, organizaţia care promovează Ziua Pământului (22 aprilie) la nivel mondial, anunţă evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018 se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. Totodată, Google celebrează Ziua planetei Pământ de anul cu un doodle care duce într-un video de YouTube. În acesta apare dr. Jane Goodall, specialistă în conservare, activistă şi iubitoare de animale, care şi-a dedicat viaţa studierii şi protejării mediului înconjurător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici