Actele adiţionale pot fi rupte doar cu acordul clienţilor, spune Curtea Constituţională

Bancherii trebuie să aibă acceptul clienţilor pentru a putea renunţa la actele adiţionale create pe baza Ordonanţei 50, privind transparentizarea condiţiilor de cost la creditele de retail, chiar dacă acestea nu au fost semnate de către debitori şi au fost considerate acceptate tacit.

19 afișări
Imaginea articolului Actele adiţionale pot fi rupte doar cu acordul clienţilor, spune Curtea Constituţională

Actele adiţionale pot fi rupte doar cu acordul clienţilor, spune Curtea Constituţională (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În aceste condiţii, mesajul bancherilor privind acordarea posibilităţii de a alege pentru clienţii lor este sub semnul întrebării.

Steven van Groningen, şeful Raiffeisen Bank, a afirmat chiar ieri într-o opinie în ZF că banca nu a denunţat actele adiţionale încheiate pe baza Ordonanţei 50 tocmai pentru a lăsa clienţilor dreptul de a face o alegere.

Citeşte mai multe despre actele adiţionale pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici