Acţiunile Apple au depăşit pentru prima dată pragul de 700 de dolari pe bursă

Acţiunile Apple au depăşit pentru prima dată pragul de 700 de dolari pe bursa de la New York, stabilind un nou record datorită volumului precomenzilor pentru iPhone 5, care se anunţă deja a fi cel mai bine vândut model al companiei, cu peste două milioane de comenzi într-o singură zi.

177 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Apple au depăşit pentru prima dată pragul de 700 de dolari pe bursă

Acţiunile Apple au depăşit pentru prima dată pragul de 700 de dolari pe bursă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Apple a atins luni pe bursă un maximum de 701,79 dolari pe acţiune şi a închis la 699,78 dolari, afişând un avans de 73% pe ansamblul acestui an, potrivit Bloomberg.

IPhone 5 a fost precomandat în două milioane de unităţi în prima zi de la debutul pe piaţă, dublând recordul stabilit de modelul anterior, a anunţat Apple.

De la lansarea iPhone în 2007, smartphone-urile au devenit principala sursă de venituri şi profit a Apple. Telefoanele generează aproximativ două treimi din profitul companiei.

Semnalele care indică cererea solidă pentru noul model au generat optimism în rândul investitorilor că Apple va menţine ritmul de creştere din ultimii ani şi va rezista asaltului tot mai violent al concurenţilor, precum Samsung Electronics şi Google.

Compania a început vineri să preia comenzi pentru iPhone 5 şi a anunţat că livrările vor sosi începând din 28 septembrie, cu o săptămână după apariţia modelului în magazine, măsură care sugerează capacitatea deficitară de producţie în raport cu cererea.

După ce a preluat în 2010 titlul de cea mai mare companie IT din lume după capitalizarea de piaţă, depăşind Microsot, Apple a devenit anul trecut cea mai mare companie din lume, împingând gigantul petrolier Exxon Mobil pe locul al doilea. În acest an, Apple a devenit compania cu cea mai mare capitalizare de piaţă din istoria SUA şi continuă să-şi extindă avansul. La închiderea şedinţei de luni, valoarea de piaţă a companiei era de aproximativ 656 miliarde dolari.

Veniturile Apple au crescut în trimestrul al doilea la 35 miliarde de dolari, faţă de 1,73 miliarde de dolari în ultimul trimestru anterior revenirii lui Steve Jobs la conducerea companiei, în 1997.

Acţiunile Apple au depăşit în premieră pragul de 400 de dolari anul trecut, atingând 500 de dolari în februarie şi apoi 600 de dolari în iulie.

Încasările generate de iPhone s-au ridicat la 16,2 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, cu 33% mai mult decât veniturile totale ale Google pentru aceeaşi perioadă şi aproape cât veniturile Microsoft, de 18,1 miliarde de dolari.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indică vânzări de 58 milioane unităţi pentru iPhone 5 până la sfârşitul acestui an, care ar genera venituri de 36,2 miliarde de dolari pentru companie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici