Acţiunile asiatice au coborât la minimul ultimilor trei ani şi jumătate

Acţiunile asiatice au coborât marţi la cel mai redus nivel din ultimii trei ani şi jumătate, urmând declinul pieţei americane de capital, după date sub aşteptări din economia chineză, care au amplificat temerile legate de perspectivele de creştere, transmite Reuters.

223 afișări
Imaginea articolului Acţiunile asiatice au coborât la minimul ultimilor trei ani şi jumătate

Acţiunile asiatice au coborât la minimul ultimilor trei ani şi jumătate

Percepţia pesimistă a investitorilor este amplificată de evoluţia negativă a preţurilor mărfurilor, care a făcut ca titlurile traderului Glencore să scadă luni cu 29%, la un minim record.

Acţiunile Glencore au revenit totuşi marţi la o creştere de 6,4%, la bursa din Londra.

"Investitorii sunt îngrijoraţi de încetinirea puternică a economiei Chinei, dar cel mai mare risc este o recesiune globală, nu doar problema chineză. Dacă te uiţi la Japonia…economia este în stare proastă. Iar situaţia economică nu este bună nici în Europa", a declarat Steven Leung, director la compania UOB Kay Hian în Hong Kong.

Indicele MSCI pentru regiunea Asia-Pacific, excluzând Japonia, a scăzut cu 2,3%, la cel mai redus nivel după iunie 2012.

Indicele Shanghai Composite a coborât cu 2%, iar indicele japonez Nikkei a atins minimul ultimelor opt luni, după un declin de 4,1%.

Piaţa a fost influenţată de date privind scăderea profiturilor companiilor industriale chineze cu cel mai rapid ritm din ultimii patru ani.

În SUA, principalii indici bursieri au închis în scădere puternică, la cel mai redus nivel din ultima lună. Indicele S&P 500 a coborât cu 2,6%, Dow Jones cu 1,9%, iar Nasdaq cu 3%.

Indicele dolarului a scăzut cu 0,2%, la 95,816 puncte, continuând declinul de 0,4% din şedinţa precedentă. Euro a urcat cu circa 0,2%, la 1,1264 dolari pe unitate.

Cotaţiile petrolului au scăzut luni cu aproape 3%. Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană este în stagnare marţi la 44,43 dolari pe unitate, iar cel al petrolului Brent la 47,34 dolari pe unitate.

Preţul cuprului este în scădere cu 0,6%, la 4.937,5 dolari tona, aproape de cel mai redus nivel din ultimii şase ani atins luna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici