Acţiunile Rolls-Royce zburdă pe bursa de la Londra: creştere de 325% de la începutul lui 2023

Constructorul de motoare de aeronave Rolls-Royce (RR.L) înregistrează pe Bursa de Valori de la Londra una dintre cele mai ridicate dinamici din Europa de la începutul lui 2023 încoace, respectiv un avans de 325% într-o perioadă de aproximativ 14 luni.

565 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Rolls-Royce zburdă pe bursa de la Londra: creştere de 325% de la începutul lui 2023

Acţiunile Rolls-Royce zburdă pe bursa de la Londra: creştere de 325% de la începutul lui 2023

Cotaţia a crescut în acest interval de la 1,08 lire la 4,59 lire pe unitate. Indicele de referinţă FTSE 100, reprezentativ pentru piaţa de capital din Regatul Unit, a pierdut 8,8% în aceeaşi perioadă, conform datelor agregate de ZF de la Yahoo Finance.

„Rolls-Royce, care produce motoare pentru aeronave comer­ciale, precum şi sisteme de propulsie pentru nave şi submarine, a raportat un profit operaţional de 1,6 miliarde de lire sterline în 2023, com­parativ cu 652 de milioane de lire sterline în 2022“, scrie brokerul local Goldring despre situaţiile financiare ale companiei.

„Randamentul capitalului s-a dublat la 11,3%, în timp ce datoria netă a scăzut la 2 miliarde de lire sterline, faţă de 3,3 miliarde de lire sterline la sfârşitul anului 2022.“

Grupul a prognozat o creştere a profitului operaţional de cel puţin 6% în 2024. Rolls-Royce a fost cel mai bun performer din indicele FTSE 100 al Marii Britanii în 2023, crescând cu peste 200% în urma unei revizuiri ascendente a prognozei de profit şi a anunţului din noiembrie conform căruia profiturile ar putea să crească de patru ori până în 2027, adaugă Goldring.

„Transformarea noastră a adus o performanţă record în 2023, determinată de optimizarea comercială, de eficientizarea costurilor şi de progresul iniţiativelor noastre strategic“, spune Tufan Erginbilgic, CEO-ul Rolls Royce, conform CNBC.

Anul acesta, acţiunile societăţii sunt pe plus cu 19,4%, la o valoare de piaţă de aproximativ 30 de miliarde de lire, în vreme ce FTSE 100 s-a depreciat cu 0,2%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici