Administratorul portului Constanţa a încheiat anul trecut cu afaceri de 275 mil lei, mai mari cu 4%

CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, care administrează Portul Constanţa, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 275 milioane lei, mai mare cu 4%, şi un profit brut în creştere de la 80 milioane lei la 92 milioane lei, în condiţiile unui avans de 1% al traficului de mărfuri.

118 afișări
Imaginea articolului Administratorul portului Constanţa a încheiat anul trecut cu afaceri de 275 mil lei, mai mari cu 4%

Administratorul portului Constanţa a încheiat anul trecut cu afaceri de 275 mil lei, mai mari cu 4% (Imagine: Adrian Pogingeanu/Mediafax Foto)

Traficul total de mărfuri înregistrat anul trecut în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia s-a ridicat la 55,6 milioane tone, în creştere 0,9% faţă de 2013, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit informaţiilor CN APM, traficul maritim a urcat de la 42,6 milioane tone la 43 milioane tone, iar cel fluvial a crescut la 12,6 milioane tone, de la 12,4 milioane tone în anul precedent.

"Traficul de containere a totalizat, în 2014, 6.778.884 tone, respectiv 668.293 TEU, comparativ cu 2013 când au fost înregistrate 6.543.354 tone, respectiv 661.124 TEU. Cantitativ, creşterea este de 3,6%, iar în ceea ce priveşte numărul de TEU-uri, creşterea este de 1%", potrivit sursei citate.

Incluzând sateliţii Mangalia şi Midia, Portul Constanţa este al doilea ca mărime la Marea Neagră, după Novorossiysk din Rusia, şi primul din perspectiva traficului de mărfuri în container.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici