Afacerea Top Glove s-a prăbuşit: mănuşile din latex nu se mai vând, iar miliardarul Lim Wee Chai a pierdut 90% din avere

Nu doar acţiunile din zona de înaltă tehnologie înregistrează şocuri pe bursele mondiale, ci şi sectoare tradiţionale ale economiei.

3328 afișări
Imaginea articolului Afacerea Top Glove s-a prăbuşit: mănuşile din latex nu se mai vând, iar miliardarul Lim Wee Chai a pierdut 90% din avere

Afacerea Top Glove s-a prăbuşit: mănuşile din latex nu se mai vând, iar miliardarul Lim Wee Chai a pierdut 90% din avere

Averea miliardarului malaezian Lim Wee Chai, a cărui averi în urmă cu doar un an părea de neoprit şi a cărui companie de mănuşi de latex (produce un sfert din totalul mondial) crescuse la Bursă mai mult decât băncile, telecomunicaţiile şi companii de energie electrică din Malaezia, s-a prăbuşit.

Îmbogăţit cu Covid, falimentat de vaccinuri

Pentru asiatic, Covid-19 a fost oportunitate neaşteptată, care în primele 7 luni ale anului 2021 a crescut preţul acţiunilor cu 450%, profiturile companiei crescând cu 1,500%. Dar, deja în iunie 2021, problemele au început să apară Top Glove.

Campaniile de vaccinare derulate în întreaga lume şi creşterea concurenţei pe piaţa mănuşilor din latex provocaseră o scădere a preţurilor de vânzare ale produsului.

Şi, în paralel, valoarea participaţiei lui Lim Wee Chai a trecut de la 6 miliarde de dolari, în octombrie 2020, la 1,6 miliarde de dolari, în ianuarie 2022.

Dar lovitura finală a venit luna trecută, când a adus o scădere de 99% a profiturilor companiei.

Averea finanţatorului malaezian, în acest moment, conform indicelui Bloomberg Billionaire, se ridică la mai puţin de un miliard de dolari, în scădere cu aproape 90% faţă de nivelul iniţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici