Amazon anunţă 7.000 de angajări în SUA, înaintea unei vizite a lui Obama la un centru al companiei

Amazon.com Inc. a anunţat luni peste 7.000 de angajări în SUA, din care 5.000 pe poziţii cu normă întreagă, pentru a face faţă cererii ridicate, înaintea unei vizite a preşedintelui Barack Obama la unul dintre centrele companiei.

118 afișări
Imaginea articolului Amazon anunţă 7.000 de angajări în SUA, înaintea unei vizite a lui Obama la un centru al companiei

Amazon anunţă 7.000 de angajări în SUA, înaintea unei vizite a lui Obama la un centru al companiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, Amazon va angaja peste 5.000 de persoane cu normă întreagă la 17 depozite din SUA şi alţi 2.000 de lucrători la departamentul de relaţii cu clienţii, majoritatea cu jumătate de normă sau contracte sezoniere.

Compania are peste 20.000 de angajaţi în SUA.

Retailerul intenţionează să deschidă în acest an încă 5 depozite în SUA, după ce a inaugurat anul trecut 20 de unităţi.

Salariile medii ale angajaţilor din centrele de distribuţie sunt în medie cu 30% mai ridicate faţă de veniturile cu care sunt obişnuiţi lucrătorii din magazine tradiţionale, potrivit datelor companiei. La remuneraţie se adaugă bonusuri sub formă de acţiuni pentru angajaţii cu normă întreagă, care au reprezentat în ultimii 5 ani aproximativ 9% din salariul de bază.

Cheltuielile Amazon cu centrele de distribuţie s-au dublat în ultimii trei ani, după ce compania a decis să deschidă mai multe depozite, cu produse mai multe şi mai diverse pe stoc, pentru a reduce costul livrărilor şi pentru a facilita onorarea mai rapidă a comenzilor.

Amazon a trecut pe pierdere în trimestrul al doilea deşi vânzările au crescut puternic, pe fondul investiţiilor masive.

Preşedintele Obama va vizita marţi un centru de distribuţie al Amazon din Chattanooga, Tennessee, unde ar urma să prezinte măsuri pentru crearea de locuri de muncă.

Amazon.com are aproape 100.000 de angajaţi la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici