America se pregăteşte să trimită o undă de şoc pe pieţele financiare. Ce spune şefa FED

Janet Yellen, şefa Rezervei Federale Americane, a semnalat că cel mai probabil banca centrală din SUA va creşte dobânda de referinţă în scurt timp, dacă economia americană continuă să ia avânt, potrivit The Wall Street Journal.

9426 afișări
Imaginea articolului America se pregăteşte să trimită o undă de şoc pe pieţele financiare. Ce spune şefa FED

America se pregăteşte să trimită o undă de şoc pe pieţele financiare. Ce spune şefa FED

”Este momentul potrivit ca FED să crească dobânzile de referinţă, într-un mod prudent şi gradual, şi probabil în lunile care urmează aceasta se va şi întâmpla”, a spus ea, relatează Ziarul Financiar.
 
Aceasta lasă uşa deschisă pentru o nouă mişcare în cadrul şedinţei FED de luna viitoare, de pe 14-15 iunie, sau cel târziu în iulie sau septembrie, dacă oficialii FED vor să aştepte mai multe date.
 
După mai multe trimestre slabe, creşterea pare să fi revenit, se arată în mai multe date monitorizate de FED, susţine Yellen. 
 
Citeşte continuarea articolului în Ziarul Financiar

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici