Donald Trump, suspectat de o fraudă fiscală de zeci de milioane de dolari

Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din SUA, este suspectat că a încercat să comită o fraudă fiscală de 50 de milioane de dolari, relevă o investigaţie a ziarului britanic The Telegraph.

3895 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, suspectat de o fraudă fiscală de zeci de milioane de dolari

Donald Trump, suspectat de o fraudă fiscală de zeci de milioane de dolari

Conform unor documente oficiale obţinute de publicaţia britanică, magnatul american a aprobat o investiţie de 50 de milioane de dolari într-o companie, dar, după câteva săptămâni, acţiunea a fost prezentată ca "împrumut".

Experţi citaţi de The Telegraph afirmă că aceasta a fost o manevră în scopul comiterii unei fraude fiscale.

Tranzacţia vizată de anchetă ar fi avut loc în anul 2007 şi ar implica grupul Bayrock, aflat sub controlul omului de afaceri american activ în domeniul imobiliar. Totuşi, documentele nu sunt semnate în niciun loc în nume personal de Donald Trump, care însă poate fi tras la răspundere în contextul în care este proprietarul şi preşedintele firmei respective.

Dacă autorităţile americane vor considera că este necesară o anchetă în acest caz, Donald Trump riscă să fie nevoit să se retragă din cursa prezidenţială.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici