Analiză: perspectivele de creştere ale preţului la petrol rămân solide

Perspectivele de creştere ale preţului la petrol rămân solide, pe fondul unui boom al călătoriilor înregistrate în China şi a ofertei limitate din partea OPEC+, anunţă Ziarul Financiar.

431 afișări
Imaginea articolului Analiză: perspectivele de creştere ale preţului la petrol rămân solide

Preţul petrolului îşi menţine perspectivele de creştere, din cauza boom-ului călătoriilor în China şi a ofertei limitate din partea OPEC+, potrivit lui Gary Ross, un consultant veteran în domeniul petrolului devenit manager de fonduri speculative la Black Gold Investors LLC, potrivit Bloomberg.

Zborurile interne din China au revenit deja la 110% din nivelurile înregistrate înaintea pandemiei, iar călătoriile rutiere pe distanţe lungi sunt încă dominate de maşinile pe benzină, a declarat Ross într-un interviu acordat luni în cadrul APPEC de S&P Global Commodity Insights în Singapore.

„Va exista o creştere mare a cererii de combustibil pentru avioane, probabil de aproximativ 500.000 de barili pe zi numai în China", a spus el.

Contractele futures ale petrolului Brent au crescut deja cu aproape un sfert de la sfârşitul lunii iunie, deoarece reducerile profunde ale ofertei Arabiei Saudie, Rusiei şi altor ţări producătoare reduc producţia de combustibil, iar pieţele financiare mai largi apreciază că riscul de recesiune în economii cheie precum SUA este mai mic. Este probabil ca Brent să se tranzacţioneze într-un interval cuprins între 90 şi 100 de dolari până la sfârşitul anului, a declarat Ross. Vineri, acesta s-a situat puţin sub 89 de dolari.

În al patrulea trimestru al anului trecut, zborurile interne chinezeşti au fost la aproximativ 75% - 80% din nivelurile înregistrate în 2019, iar acum au revenit deja la 110%. Zborurile internaţionale şi-au revenit de la niveluri foarte scăzute la aproximativ 75%, potrivit lui Ross.

Călătoriile rutiere din China se prezintă, de asemenea, într-o cheie optimistă, a spus analistul.

În timp ce există o adoptare uriaşă a vehiculelor electrice, care ar putea diminua utilizarea benzinei, Ross a spus că, pentru călătoriile rutiere mai lungi, şoferii par să folosească în continuare vehicule cu motoare tradiţionale în locul alternativei EV. Analistul susţine că cererea de combustibil a chinei este departe de a atinge vârful.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici