Aprobarea UE pentru fonduri structurale de circa 330 milioane euro

Comisia Europeană a aprobat transferul către România a unui avans de 2% din fondurile structurale, suma fiind de 320-330 milioane de euro potrivit unui calcul preliminar.

2 afișări
Imaginea articolului Aprobarea UE pentru fonduri structurale de circa 330 milioane euro

Aprobarea UE pentru fonduri structurale de circa 330 milioane euro

"Ieri (miercuri - n.r.) am primit de la Bruxelles aprobarea transferului avansului de 2% din fondurile structurale. În plus, pentru proiectele deja depuse, avem posibilitatea să accesăm un avans de 15%", a declarat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, într-o conferinţă de presă.

România va participa începând de anul viitor la 11 programe de cooperare teritorială, care vizează parteneriate de dezvoltare economică şi socială, precum şi cooperare în domeniile infrastructurii de transport, valoarea totală a proiectelor fiind de 1,6 miliarde euro.

"Prin aceste programe se urmăreşte cooperarea statelor din interiorul UE, dar şi între ţări cu graniţe externe Uniunii Europene. Proiectele se vor derula între autorităţile publice din statele partenere şi vor fi finanţate doar dacă vor exista cel puţin doi beneficiari implicaţi, câte unul de fiecare parte", a spus Borbely.

El a precizat că unele programe se află în stadii avansate ale negocierilor, iar proiectele de cooperare vor putea fi depuse anul viitor.

Ţările cu care România va încheia programe de cooperare în perioada 2007-2013 sunt Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Slovacia şi Serbia, la care se adaugă o serie de programe pe cooperare transnaţională între state din Europa de Sud-Est, precum şi un proiect de colaborare în regiunea bazinului Mării Negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici