ARF a semnat contractul pentru cumpărarea a 16 locomotive electrice noi

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a semnat luni cu asocierea Alstom contractul pentru achiziţia a 16 locomotive electrice noi.

177 afișări
Imaginea articolului ARF a semnat contractul pentru cumpărarea a 16 locomotive electrice noi

Sursa foto: Facebook/ARF

Potrivit ARF, contractul a fost semnat cu Asocierea ALSTOM (Alstom Transport SA-lider, Alstom Transportation Germany GmbH-asociat).

Contractul presupune achiziţia a 16 locomotive electrice noi pe 4 osii cu sisteme ERTMS, capabile să circule cu o viteză maximă situată în intervalul 160 km/h-200 km/h şi să tracteze până la 16 vagoane de călători, destinate transportului feroviar de călători, inclusiv serviciile de mentenanţă şi reparaţii, pe o perioadă de 20 ani.

Oferta financiară se ridică la suma de 767.510.640 lei, fără TVA, compusă din valoarea de livrare a 16 locomotive electrice şi contravaloarea mentenanţei pentru o perioadă de 20 de ani.

„De asemenea, precizăm că în contractul de achiziţie este prevăzută o clauză de revizuire privind posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 20 ani, fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unui act adiţional”, a anunţat ARF.

Finanţarea proiectului este asigurată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi de la bugetul de stat, prin MTI.

Termenul de livrare al primei locomotive este de 24 de luni de la semnarea contractului.

„Locomotivele electrice Traxx oferă un design flexibil bazat pe o abordare de platformă robustă, modulară şi sunt echipate cu o tehnologie complexă de control (calculator de diagnosticare / vizualizare, GPS şi comunicare prin intermediul standardului de comunicaţii mobile etc), inclusiv cu sistemul Alstom de ultimă generaţie ERTMS la bord. De asemenea, ele asigură performanţe operaţionale şi fiabilitate sporite, o eficienţă energetică mai mare şi un nivel ridicat de siguranţă şi securitate, asigurând în acelaşi timp o interoperabilitate deplină”, susţin reprezentanţii ARF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici