Argentina introduce taxa milionarilor. Guvernul a luat această decizie pentru a acoperi cheltuielile generate de pandemie

  • Bogaţii din Argentina vor plăti o taxă de milionari
  • Guvernul a luat această decizie, pentru a acoperi cheltuielile generate de pandemie
  • Argentina este una dintre ţările puternic afectate de pandemie
  • Rata de sărăcie s-a adâncit, odată cu criza provocată de Covid-19
4199 afișări
Imaginea articolului Argentina introduce taxa milionarilor. Guvernul a luat această decizie pentru a acoperi cheltuielile generate de pandemie

Sursa foto: profimedia

Bogaţii din Argentina vor plăti o taxă de milionari. Guvernul speră că aşa fi acoperite cheltuielile generate de pandemie. Astfel, cei care au venituri de peste 2 milioane de dolari, vor plăti cu 3% mai mult pentru activele deţinute în ţară.

Nici cei cu active deţinute în străinătate nu scapă. Aceştia vor plăti peste 5%. Noua taxă îi vizează pe proape 12.000 de argentinieni.

Argentina este una dintre ţările extrem de afectate de pandemie, iar rata sărăciei s-a mărit.

Angelica Ramirez – pensionară: Când nu găsesc ceva de muncă pentru a face bani, vin aici să mănânc. Lucrez ca femeie de serviciu. Aproape toată pensia mea se duce pe chirie. Locul acesta mă salvează, pentru că dacă ar trebui să cumpăr mâncare, nu aş putea supravieţui. Sunt speriată de situaţia din ţară.

Parlamentarii consideră că taxele pe care le plătesc bogaţii sunt mai mici decât în alte ţări. Iar decizia nu îi va afecta pe oameni.

Hugo Yasky – deputat Frente de Todos: Majoritatea argentinienilor înţeleg faptul că această majorare este corectă şi necesară.

Experţii sunt însă de altă părere.

Cesar Litvin – Specialist în taxe şi impozite: Bogaţii au contribuit deja foarte mult. Ar trebui să nu îi speriem pe cei care vor să investească în Argentina, ci să îi motivăm cu taxe egale şi eficiente.

Guvernul speră să strângă astfel 3 miliarde de dolari, cu ajutorul acestei taxe.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici