Austria va impune limite la expunerea băncilor în estul Europei, în pofida nemulţumirii din regiune

Austria va anunţa norme pentru a creşte siguranţa propriului sistem financiar prin limitarea expunerii în Europa emergentă, în pofida nemulţumirilor generate de anunţul acestei măsuri în regiune, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

1212 afișări
Imaginea articolului Austria va impune limite la expunerea băncilor în estul Europei, în pofida nemulţumirii din regiune

Austria va impune limite la expunerea băncilor în estul Europei, în pofida nemulţumirii din regiune (Imagine: Silviu Matei/Medifax Foto)

"Decizia a fost luată", a spus, sub protecţia anonimatului, un oficial care a participat la o "întâlnire de rutină" miercuri a autorităţilor de reglementare din 17 ţări din Europa de Est.

În încercarea de a-şi păstra ratingul maxim posibil "AAA", în contextul crizei din zona euro şi a temerilor privind expunerea băncilor austriece în ţările din Europa Centrală şi de Est, Austria a anunţat în noiembrie, în mod neaşteptat, restricţii la creditarea în regiune pentru marile grupuri financiare din ţară, Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, parte a grupului italian UniCredit.

Astfel, băncile cu prezenţă internaţională semnificativă ar trebui să se asigure că creditarea efectuată de acum înainte de subsidiarele străine nu va depăşi dincolo de 110% depozitele şi finanţarea atrase de pe pieţele locale unde funcţionează.

Mai multe ţări s-au declarat îngrijorate că reglementăîrile ar putea expune regiunea la o nouă criză a creditelor.

Instrucţiunile privind implementarea deciziei trebuiau iniţial publicate până la sfârşitul anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici