Banca Mondială va acorda consultanţă Consiliului Concurenţei, contract de aproape 20 milioane lei

Banca Mondială va acorda consultanţă Consiliului Concurenţei, pentru eficientizarea activităţii, în baza unui contract de 19,84 milioane lei (circa 4,44 milioane euro), finanţat în proporţie de 85% cu fonduri europene nerambursabile.

95 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială va acorda consultanţă Consiliului Concurenţei, contract de aproape 20 milioane lei

Banca Mondială va acorda consultanţă Consiliului Concurenţei, contract de aproape 20 milioane lei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contractul a fost încheiat de Consiliul Concurenţei, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, şi Banca Mondială, instituţia internaţională urmând să acorde consultanţă în domeniul analizei operaţionale specifice concurenţei, în cadrul proiectului "Eficientizarea activităţii de aplicare a politicilor de concurenţă în corelare cu politicile sectoriale", se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

"Prin acest proiect ne propunem atât consolidarea Consiliului Concurenţei ca instituţie cheie a administraţiei centrale, cât şi îmbunătăţirea acţiunilor noastre în vederea realizării misiunii de a contribui la funcţionarea eficientă a sectoarelor economice româneşti, în beneficiul consumatorilor", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Finanţarea nerambusabilă, de 85% din valoarea proiectului, va proveni de la Fondul Social European, iar restul reprezintă fonduri naţionale.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi vizează, în principal, creşterea rolului Consiliului Concurenţei în elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenţă, promovarea practicilor europene în domeniu şi consolidarea capacităţii administrative a autorităţii de concurenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici