Băncile l-au ascultat pe Isărescu: Robor la 3 luni a scăzut de la 8,14% la 8,06%

Robor la 3 luni scade miercuri la 8,06%, de la 8,14% marţi, după ce guvernatorul BNR a acuzat băncile că majorează artificial indicele, informează Ziarul Financiar.

1250 afișări
Imaginea articolului Băncile l-au ascultat pe Isărescu: Robor la 3 luni a scăzut de la 8,14% la 8,06%

Băncile l-au ascultat pe Isărescu: Robor la 3 luni a scăzut de la 8,14% la 8,06%

În numai o săptămână, Robor a crescut de la 7,85% la 8,14%. La începutul anului, Robor la 3 luni era sub 3%.

Indicele Robor din piaţa interbancară evoluează în general aproape de dobânda de politică monetară, însă în ultimele 4-5 luni acesta s-a decuplat, băncile „sărind calul“ şi ducând Robor-ul mult peste rata-cheie, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Robor la 3 luni şi la 6 luni, referinţele la creditele cu dobânzi variabile luate de români până în luna mai 2019, au sărit peste 8%, în timp ce în iulie dobânda-cheie a fost stabilită la 4,75%, iar în această lună a fost majorată de BNR la 5,5%.

Dobânda la facilitatea de creditare Lombard a urcat în iulie la 5,75%, iar acum este 6,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
robor,
scăzut,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici