Bank of America vrea să desfiinţeze până la 10.000 de locuri de muncă

Bank of America va desfiinţa 3.500 de locuri de muncă în acest trimestru şi lucrează la un plan care ar elimina alte câteve mii de posturi, putând ajunge până la 10.000, au declarat surse apropiate situaţiei, potrivit Wall Street Journal.

133 afișări
Imaginea articolului Bank of America vrea să desfiinţeze până la 10.000 de locuri de muncă

Bank of America vrea să desfiinţeze până la 10.000 de locuri de muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La sfârşitul lunii iunie, Bank of America avea 288.000 de angajaţi.

Cea mai mare bancă din SUA se alătură astfel altor instituţii de credit cu prezenţă la nivel global, care au anunţat că renunţă la aproape 50.000 de slujbe, proces ce urmează să se desfăşoare şi în anii următori.

Grupurile britancie HSBC şi Lloyds au anunţat cele mai mari diminuări de personal.

Reducerea cu 3.500 a numărului de locuri de muncă la Bank of America ar urma să fie implementată până la sfârşitul lunii septembrie şi va afecta majoritatea diviziilor băncii, inclusiv investment banking şi trading, au afirmat sursele. Desfiinţarea altor câteva mii de posturi ar putea avea loc în cadrul unui plan de restructurare, potrivit Wall Street Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici