Bank of Cyprus a cumpărat 9,7% din acţiunile Băncii Transilvania

Bank of Cyprus, cea mai mare bancă din Cipru, a cumpărat 9,7068% din acţiunile Băncii Transilvania (TLV), pentru 58 milioane de euro.

37 afișări
Imaginea articolului Bank of Cyprus a cumpărat 9,7% din acţiunile Băncii Transilvania

Bank of Cyprus a cumpărat 9,7% din acţiunile Băncii Transilvania (Imagine: Mediafax Foto)

"Bank of Cyprus anunţă că a achiziţionat 102,86 milioane de acţiuni Banca Transilvania, reprezentând o participaţie de 9,7% din capitalul băncii, pentru care a plătit 58 de milioane de euro. Tranzacţia nu are impact material asupra adecvării capitalului băncii sau indicatorilor financiari fundamentali ai grupului Bank of Cyprus", se arată într-un comunicat al grupului cipriot, postat pe Bursa de la Atena.

Grupul arată că a decis să realizeze această tranzacţie doar cu scop de investiţie, în condiţiile în care achiziţia oferă Bank of Cyprus oportunitatea de a investi în capitalului unei bănci importante din România şi să câştige mai multe cunoştinţe şi experienţă despre piaţa bancară.

Încă de săptămâna trecută, surse bancare şi din piaţa de capital au declarat pentru MEDIAFAX că o bancă din Uniunea Europeană va prelua aproximativ 20% din acţiunile Băncii Transilvania, după ce a cumpărat un pachet reprezentând 4% din titlurile instituţiei de credit prin intermediul bursei.

Sursele au precizat că instituţia de credit străină va achiziţiona într-o primă fază până la 10% din acţiunile BT, iar după ce acţionarii îşi vor da acordul, participaţia cumpărătorului va creşte până la 20%.

Un pachet de 42,51 milioane de acţiuni TLV, reprezentând 4,01% din capitalul băncii, a fost vândut, la începutul săptămânii trecute, la Bursă prin cinci tranzacţii speciale în valoare de 102 milioane lei (24,2 milioane euro), la un preţ cu 8,1% peste cotaţia de referinţă, respectiv 2,4 lei/acţiune.

Bank of Cyprus are active de 37 de miliarde euro. Banca din Cipru a intrat pe piaţa din România în martie 2007, cu servicii de leasing, iar patru luni mai târziu a început operaţiunile bancare, pe zona clienţilor corporate. Astfel, grupul este deja prezent în România prin Bank of Cyprus şi Cyprus Leasing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici