Băsescu:Anunţul că trebuie avizul Consiliului Concurenţei la semnarea pentru CFR Marfă, o minciună

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că anunţul Guvernului că trebuie aşteptat avizul Consiliului Concurenţei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă este o "intoxicare şi o minciună".

154 afișări
Imaginea articolului Băsescu:Anunţul că trebuie avizul Consiliului Concurenţei la semnarea pentru CFR Marfă, o minciună

Băsescu:Anunţul că trebuie avizul Consiliului Concurenţei la semnarea pentru CFR Marfă, o minciună (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Şi aici vreau să fac o precizare în spaţiul public şi acesta este un alt motv de îngrijorare pentru mine, legat de privatizarea CFR Marfă: membri ai Cabinetului au vehiculat ideea că se aşteaptă întâi avizul Consiliului Concurenţei, ceea ce este o minciună. Consiliul Concurenţei nu avizează decât după semnarea contractului", a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că declaraţia privind necesitatea avizului Consiliului Concurenţei înaintea semnării contractului este o "intoxicare şi o minciună".

Cel puţin până în acest moment câştigătorul CFR Marfă nu are bani să cumpere compania

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani "pe la bănci", el întrebând de unde va mai avea compania bani de investiţii pentru modernizarea CFR Marfă.

Şeful statului a precizat că privatizarea cu investitor strategic a CFR Marfă a fost stabilită în CSAT.

"Dacă în momentul de faţă investitorul împrumută bani ca să poată plăti compania şi nu îi găseşte - în momentul de faţă nu sunt prea multe bănci dispuse să finanţeze - de unde o să găsească bani pentru modernizarea companiei? Are nevoie de locomotive moderne, de vagoane modernizate, de depouri modernizate, de multe altele", a arătat Traian Băsescu.

"Fără să fie rea intenţei, fără să fie joc politic, consider că privatizarea în condiţiile pe care eu le înţeleg, şi vreau să subliniez că eu nu consider că înţeleg poate mai bine ca domnul Ponta, sunt sigur că dânsul vorbeşte foarte responsabil şi foarte bine intenţionat, dar de aceea consider că dânsul trebuie să îşi menţină responsabilitatea politică pentru procesul de privatizare al CFR Marfă", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici