Băsescu face un apel către presă legat de observarea întârzierilor în decizii în zona euro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că face un apel şi la presă să observe realităţile, anume că "o ţară care şi-a luat la timp măsuri de austeritate are creşterea economică pusă sub semnul întrebării datorită întârzierilor uriaşe în deciziile celor din zona euro".

199 afișări
Imaginea articolului Băsescu face un apel către presă legat de observarea întârzierilor în decizii în zona euro

Băsescu face un apel către presă legat de observarea întârzierilor în decizii în zona euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Vedem cât de grav ne afectează întâmăplări din zona euro. Nu am ajuns noi să dăm cu piatra în zona euro, dar, conjunctural, de această dată, deşi România a luat măsuri pe care românii le-au suportat extrem de greu în 2010, suntem în dificultate datorită unor state din zona euro", a explicat şeful statului.

Şeful statului a menţionat că este o situaţie în care el crede că "trebuie să ne apărăm şi să spunem lucrurile deschis".

"Fac un apel şi la presă. Chiar dacă pasiunea e să decredibilizăm cât se poate acest guvern sau această putere, poate puteţi trece peste asta să observaţi realităţile - o ţară care şi-a luat la timp măsuri de austeritate are creşterea economică pusă sub semnul întrebării datorită întârzierilor uriaşe în deciziile celor din zona euro. Se supără, nu se supără, acesta este adevărul", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la plecarea spre Bruxelles, unde urmează să participe la Consiliul European de toamnă, că România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro, referindu-se la situaţia Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici