Băsescu, la Berlin: Vrem să privatizăm Turceni şi Rovinari, Termocentrala Craiova şi CFR Marfă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după întâlnirea cu Angela Merkel, că România va intra într-un proces de mare privatizare, enumerând în acest sens complexurile de la Turceni şi Rovinari şi Termocentrala Craiova, precum şi CFR Marfă

1234 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la Berlin: Vrem să privatizăm Turceni şi Rovinari, Termocentrala Craiova şi CFR Marfă

Băsescu, la Berlin: Vrem să privatizăm Turceni şi Rovinari, Termocentrala Craiova şi CFR Marfă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat în ce domenii ar dori partea română să atragă investitori germani, Băsescu a răspuns că nu este un secret faptul că România va intra într-un proces de "mare privatizare".

El a enumerat complexurile de la Turceni şi Rovinari, Termocentrala Craiova şi CFR Marfă.

"Sigur că este de interes major pentru noi o implicare a investitorilor germani într-un spaţiu majoritar în procesul de privatizare având în vedere experienţa şi tehnologiile germane în utilizarea cărbunelui, în industria energetică şi, de asemenea, calitatea tehnologiei germane în domeniul feroviar. Ca urmare, rămâne să vedem dacă putem fi şi convingători", a spus preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici