BCE a acceptat să cumpere obligaţiuni ale Spaniei şi Italiei, însă cere reforme economice

Banca Centrală Europeană (BCE) a acceptat să cumpere obligaţiuni ale Spaniei şi Italiei, state ameninţate de criza datoriilor din zona euro, dacă autorităţile implementează reforme structurale, au declarat surse apropiate situaţiei.

318 afișări
Imaginea articolului BCE a acceptat să cumpere obligaţiuni ale Spaniei şi Italiei, însă cere reforme economice

BCE a acceptat să cumpere obligaţiuni ale Spaniei şi Italiei, însă cere reforme economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre surse a afirmat că nu cunoaşte cereri deosebite adresate de BCE Spaniei, însă există aşteptări ca Madridul să se angajeze la o accelerare a reformelor.

Liderii Uniunii Europene (UE) au exercitat presiuni asupra premierului italian Silvio Berlusconi să anunţe, până la sfârşitul săptămânii, un plan de reforme economice, astfel încât BCE să poată interveni pe pieţele financiare la începutul săptămânii următoare, au spus sursele.

"BCE a semnalat, deja, disponibilitea de a acţiona. Surse din piaţa financiară afirmă că banca a început să se intereseze de preţurile obligaţiunilor Italiei, dar că nu a cumpărat încă", a declarat o sursă.

BCE nu a negociat direct cu guvenele, dar Comisia Europeană şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, discută cu guvernele Spaniei şi Italiei, iar liderii germani şi francezi exercită presiuni politice, a declarat sursa.

Banca centrală a zonei euro a anunţat, joi, reluarea achiziţiilor de obligaţiuni de pe pieţele financiare, pentru a tempera avansul costurilor la care se împrumută state precum Spania sau Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici