BCE ar trebui să prelungească până în 2011 sprijinul pentru bănci

Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să prelungească până în 2011 programul prin care împrumută nelimitat băncile şi să reia discuţiile referitoare la retragerea măsurilor de ajutor la începutul lui 2011, a declarat Axel Weber, membru în consiliul guvernator al BCE.

15 afișări
Imaginea articolului BCE ar trebui să prelungească până în 2011 sprijinul pentru bănci

BCE ar trebui să prelungească până în 2011 sprijinul pentru bănci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BCE va decide luna viitoare dacă va menţine programul de sprijin de urgenţă pentru piaţa interbancară şi va suspenda procesul de retragere a stimulentelor.

Weber, totodată guvernatorul băncii centrale germane, apreciază că ar fi "înţelept" să se menţină la nivel maxim alocările privind operaţiunile de refinanţare săptămânale, lunare sau de trei luni până după sfârşitul anului.

"Majoritatea discuţiilor despre continuarea politicii de retragere cred că se vor concentra pe primul trimestru", a spus el.

BCE a anunţat că va asigura lichidităţi nelimitate pentru operaţiunile pe termen scurt, de o săptămână şi o lună, până la mijlocul lunii octombrie. Oferta de lichiditate pentru credite de trei luni este păstrată până la finele lunii septembrie.

Oficialul BCE a subliniat că, în lumina îmbunătăţirii perspectivelor economice, sursa de lichiditate nu va putea fi menţinută foarte mult timp.

El a menţionat că nu anticipează riscuri inflaţioniste. Weber este considerat unul dintre cei mai îndârjiţi luptători contra inflaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici