Belgia a ieşit din recesiune în trimestrul al treilea

Economia belgiană a ieşit din recesiune în trimestrul al treilea, cu un avans de 0,5%, comparativ cu cele trei luni precedente, potrivit estimărilor publicate vineri de Banca Naţională a Belgiei.

26 afișări
Imaginea articolului Belgia a ieşit din recesiune în trimestrul al treilea

Belgia a ieşit din recesiune în trimestrul al treilea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În termeni anuali, PIB a continuat să scadă, cu 3,5%, dar declinul s-a atenuat comparativ cu cel de 4,2% consemnat în trimestrul al doilea.

În intervalul aprilie-iunie, economia s-a contractat cu 0,1% faţă de primele trei luni ale anului, când declinul a fost de 1,8%.

Economia belgiană a început să se contracte în trimestrul al treilea din 2008, cu 0,2% faţă de cel precedent, urmat de o scădere de 2,1% în ultimele trei luni ale anului.

Ca şi Belgia, zona euro urmează să iasă din recesiune în trimestrul al treilea, potrivit estimărilor.

Comisia Europeană anticipează pentru intervalul iulie-septembrie un avans de 0,2% al economiei din zona euro, după un recul de 2,5% în primul trimestru şi de 0,1% în cel de-al doilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici