Blejnar: Un număr de 1.116 angajaţi ai ANAF "au plecat acasă" în urma restructurării

Un număr de 1.716 angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) "au plecat acasă" în urma restructurării instituţiei, iar 141 de administraţii fiscale au fost desfiinţate, a declarat joi preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

885 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Un număr de 1.116 angajaţi ai ANAF "au plecat acasă" în urma restructurării

Blejnar: Un număr de 1.117 angajaţi ai ANAF "au plecat acasă" în urma restructurării (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a arătat că din totalul angajaţilor care au plecat din sistem un număr de 745 erau din direcţiile finanţelor publice, 634 din Autoritatea Naţională a Vămilor, iar 337 din Garda Financiară.

Potrivit lui Blejnar, restructurarea va aduce la buget economii de 41 milioane de lei până la finele anului.

"Avem un număr de 236 care au ales să fie mai şmecheri. Au intrat în concedii medicale şi încearcă să amâne luarea acelor decizii prin nişte boli închipuite. Marea majoritate au fost identificaţi că au fost bolnavi. Competenţele noastre sunt reduse dar nu cred ca pot întinde la infinit această păcăleala. În primul rând se păcălesc pe ei", a spus Blejnar.

Blejnar a mai spus că din totalul administraţiilor care au fost desfiinţate, 32% au fost cele în care au fost primari PDL, 28% de la PNL, 23% de la PSD, 9% de la UDMR şi 8 alţii.

El a spus că a făcut această precizare pentru că a fost acuzat că a desfiinţat unităţile respective pe criterii politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici