Boc: Declaraţia lui Putin privind gazele are directă legătură cu discuţia acestuia cu Băsescu

Declaraţia premierului rus Vladimir Putin privind furnizarea directă de gaze către România are directă legătură cu discuţia de 40-45 minute pe care acesta a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu, din care practic s-a aflat că problemele dintre Rusia şi Ucraina pot dura, a declarat premierul Emil Boc.

35 afișări
Imaginea articolului Boc: Declaraţia lui Putin privind gazele are directă legătură cu discuţia acestuia cu Băsescu

Boc: Declaraţia lui Putin privind gazele are directă legătură cu discuţia acestuia cu Băsescu

"Declaraţia preşedintelui Putin are directă legătură cu conversaţia pe care a avut-o cu preşedintele Băsescu. A fost o conversaţie de 40-45 minute, în care practic am aflat că acest contencios între Rusia şi Ucraina poate dura şi a fost şi decizia noastră imediată de a trece pe combustibil alternativ, păcură de exemplu, pentru a putea să gestionăm situaţia. În detaliu despre conţinutul altor discuţii nu este momentul încă să le facem cunoscute, pentru că ele sunt în fază de discuţii, şi vă asigur că vom informa opinia publică atunci când ele vor fi foarte certe", a spus Boc vineri seara, la postul public de televiziune.

El a arătat că detaliile discuţiei dintre Băsescu şi Putin sunt cunoscute atât de el, cât şi de ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Puterea executivă are două componente, bicefală, primul-ministru şi preşedintele, şi este firesc să lucreze împreună şi să îşi dea mâna pentru rezolvarea acestor probleme de interes naţional", a adăugat şeful Guvernului.

Întrebat de ce l-a sunat preşedintele Băsescu pe premierul Vladimir Putin şi dacă nu ar fi trebuit să îl sune el, în calitate de prim-ministru, conform nivelului de reprezentare, Boc a răspuns că în momente când este nevoie de soluţii eficiente nu e timp de orgolii şi a arătat că este vorba de o relaţie pe care preşedintele Băsescu o are cu "preşedintele" Putin de foarte mulţi ani.

"Nu e timp ca unul să spună «staţi, că eu am orgolii». Este o relaţie pe care preşedintele Băsescu o are cu preşedintele Putin de foarte mulţi ani. A fost şi la Bucureşti, este o relaţie prin care ei se cunosc mult mai bine. A mers pe principiul eficienţei şi nu pe principiul orgoliului, dar evident că eu sunt în contact şi în legătură permanentă cu preşedintele şi ne informăm reciproc cu privire la aceste situaţii şi luăm cele mai bune decizii. Eu cred că în România nu mai este vremea orgoliilor, este vremea deciziilor corecte şi a luării acelora care ţin de intereseul general", a spus Boc.

Citeşte şi

Boc, despre oferta lui Putin: Răspundem când vom avea un lucru clar şi precis

Rusia nu se opune participării României la proiectul South Stream

Putin: Gazele ruseşti să fie vândute direct României, şi Băsescu s-a referit la firmele intermediare

Livrările de gaze ruseşti spre România, sistate în totalitate

Situaţie de urgenţă în sistemul energetic

Vladimir Putin a discutat cu Traian Băsescu despre problema gazelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici