Boc: FMI şi Banca Mondială ar putea veni în România în maximum două săptămâni

Autorităţile române au cerut Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale să trimită o misiune de evaluare în România, iar primele reacţii indică faptul că experţii celor două instituţii financiare ar putea veni în maximum două săptămâni, a anunţat, joi, premierul interimar, Emil Boc.

60 afișări
Imaginea articolului Boc: FMI şi Banca Mondială ar putea veni în România în maximum două săptămâni

Boc: FMI şi Banca Mondială ar putea veni în România în maximum două săptămâni (Imagine: Mediafax Foto)

"Am transmis o solicitare către Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, pentru a veni în România în misiune de evaluare, iar primele reacţii indică faptul că sunt şanse ca delegaţia să vină în următoarele două săptămâni, deci mai repede decât s-ar aştepta", a spus Boc.

Întrebat de presă cu cine anume vor vorbi experţii celor două instituţii financiare, Boc a răspuns că din partea română vor participa "autorităţile în exerciţiu".

Premierul a anunţat totodată că proiectul legii privind responsabilitatea fiscală, inclus ca şi condiţie în acordul cu FMI, va fi promovat în Legislativ prin intermediul parlamentarilor.

"Există şanse ca delegaţia experţilor FMI şi ai Băncii Mondiale să vină în România, astfel încât să putem demonstra că ne-am îndeplinit toate obligaţiile scadente la 1 octombrie. Sper ca şi Parlamentul să aibă responsabilitatea necesară pentru a aproba atât legea pensiilor, cât şi celelalte condiţionalităţi", a spus Boc.

În privinţa proiectului de buget pentru 2010, premierul interimar a precizat din nou că acesta va fi adoptat de viitorul Guvern, astfel încât să fie aprobat de Parlament până la sfârşitul anului.

Surse oficiale din instituţia internaţională şi din Executiv au declarat pentru MEDIAFAX că o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional va veni cel mai probabil săptămâna viitoare la Bucureşti, pentru a realiza a doua evaluare a acordului stand-by cu România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici