Boc: Guvernul nu are în vedere acum să iniţieze discuţii cu FMI pentru un nou împrumut

Guvernul nu are în vedere la acest moment să iniţieze discuţii cu Fondul Monetar Internaţional privind contractarea unui eventual nou împrumut, a declarat vineri premierul Emil Boc.

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul nu are în vedere acum să iniţieze discuţii cu FMI pentru un nou împrumut

Boc: Guvernul nu are în vedere acum să iniţieze discuţii cu FMI pentru un nou împrumut (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

El a răspuns astfel după ce a fost întrebat de jurnalişti când vor începe discuţiile cu FMI pentru un nou împrumut.

"Nu avem în vedere în acest moment vreo discuţie despre un nou împrumut", a spus Boc.

Potrivit şefului misiunii FMI în România, discuţiile dintre FMI şi România privind un nou acord ar putea începe în următoarele luni, imediat ce Guvernul va da un semnal clar în acest sens, iar în cazul în care se va ajunge la o înţelegere aranjamentul va fi unul de tip precautionary sau stand-by.

"Toate discuţiile legate de tipul de acord pe care ar putea să-l încheie autorităţile române cu FMI şi durata unui eventual nou acord ar putea avea loc în următoarele luni, odată ce Guvernul ne va da un semnal clar că vrea să înceapă aceste discuţii", a declarat recent, pentru MEDIAFAX, oficialul FMI.

Franks a menţionat că încă nu a existat nicio discuţie despre tipul de acord care ar putea fi încheiat anul viitor cu România, însă a precizat că cele mai probabile forme de aranjament vor fi de tipul precautionary sau stand-by.

România a încheiat în martie anul trecut un acord de finanţare externă cu UE, FMI şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici