Boc: Guvernul şi BNR monitorizează atent situaţia din Italia. Avem avantajul că ne-am făcut temele

Guvernul şi Banca Naţională a României monitorizează atent situaţia din Italia, sperând ca aceasta să rămână sub control, autorităţile de la Bucureşti având avantajul că şi-au făcut încă de anul trecut "temele" pentru a asigura echilibrul bugetar şi stabilitatea financiară, a declarat premierul Boc.

426 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul şi BNR monitorizează atent situaţia din Italia. Avem avantajul că ne-am făcut temele

Boc: Guvernul şi BNR monitorizează atent situaţia din Italia. Avem avantajul că ne-am făcut temele (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Împreună cu BNR se monitorizează atent această situaţie şi sperăm ca ea să rămână sub control. Evident că, în calitate de ţară membră UE, suntem depedenţi de ce se întâmplă în Europa, dar avem avantajul că ne-am făcut încă de anul trecut mare parte din teme pentru a asigura echilibrul bugetar şi stabilitatea financiară a ţării", a răspuns Boc unei întrebări a presei pe această temă.

Italia încearcă să împiedice datoria publică să crească peste nivelul actual, de circa 120% din Produsul Intern Brut (PIB), a doua din zona euro ca procent după cea a Greciei.

Fondul Monetar Internaţional cere Italiei "măsuri decisive" pentru reducerea datoriei publice şi consideră că planurile de reducere a deficitului bugetar cuprind aşteptări prea optimiste privind impactul ajustării fiscale asupra creşterii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici