Boc i-a dat "cartonaş galben" lui Vlădescu pentru declaraţiile pe cotă, înainte de cel roşu

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, că l-a "muştruluit" pe ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru afirmaţiile acestuia privind eliminarea cotei unice de impozitare şi că i-a arătat "cartonaşul galben", deoarece nu a avut mandat să lanseze în discuţie o astfel de temă.

16 afișări
Imaginea articolului Boc i-a dat "cartonaş galben" lui Vlădescu pentru declaraţiile pe cotă, înainte de cel roşu

Boc i-a dat "cartonaş galben" lui Vlădescu pentru declaraţiile pe cotă, înainte de cel roşu (Imagine: Octav_Ganea/Mediafax Foto)

"L-am muştruluit pe ministru şi a fost sancţionat cu un cartonaş galben, pentru că nu a avut mandat să lanseze o astfel de temă. El a făcut-o cu o manieră nevinovată. Înainte să dai cartonaşul roşu, dai cartonaşul galben", a spus Boc miercuri seara, la postul public de televiziune.

Ministrul Finanţelor a susţinut, într-un interviu acordat săptămâna trecută "Ziarului Financiar", că România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011, după şase ani de cotă unică, la un sistem de impozitare progresivă a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scăderea TVA.

După acest interviu, premierul a declarat că ministrul Finanţelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice şi a impozitării progresive, care nu a fost analizată şi aprobată în Guvern, şi a interzis miniştrilor să mai introducă în discuţia publică subiecte care nu au avizul Executivului.

Surse participante la şedinţa de guvern care a urmat acestui interviu au declarat atunci agenţiei MEDIAFAX că premierul i-a spus ministrului Finanţelor, pe un ton amical, să nu mai discute public subiecte care nu au fost aprobate în prealabil în cadrul Executivului sau pentru care nu a fost mandatat, fără însă ca ministrul să îi răspundă.

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul a anunţat că impozitul minim va fi eliminat în această toamnă, iar cota unică de impozitare de 16% va fi menţinută, deoarece impozitarea progresivă nu poate aduce venituri suplimentare la buget faţă de nivelul actual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici