Boc: Ministerele Justiţiei, Internelor, Educaţiei şi Muncii vor primi fonduri la rectificare

Ministerele Justiţiei, Administraţiei şi Internelor, Educaţiei şi Muncii vor primi fonduri suplimentare la rectificarea bugetară, iar proiectele de investiţii în infrastructură vor beneficia, de asemenea, de o finanţare mai mare, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

16 afișări
Imaginea articolului Boc: Ministerele Justiţiei, Internelor, Educaţiei şi Muncii vor primi fonduri la rectificare

Boc: Ministerele Justiţiei, Internelor, Educaţiei şi Muncii vor primi fonduri la rectificare (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Ministerul Justiţiei va primi banii necesari pentru funcţionarea instanţelor, iar Ministerul Muncii va beneficia de o suplimentare de fonduri pentru a echilibra fondul de şomaj şi a avea resursele necesare pentru plata obligaţiilor sociale până la sfârşitul anului, a spus Boc.

Cea de-a doua rectificare a anului, programată pentru luna august, vizează ajustarea deficitului, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană, de la 4,6% la 7,3% din PIB.

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, operaţiunea urmăreşte tăierea cheltuielilor cu salarii, premii, bunuri şi servicii, cu 4,5 miliarde lei (0,9% din PIB).

Prima rectificare a bugetului din 2009 a fost efectuată în luna aprilie, în urma acordului de împrumut convenit cu FMI şi Comisia Europeană.

Fondul Monetar Internaţional a fost de acord cu o creştere a deficitului bugetar la 7,3% în 2009, de la proiecţia anterioară de 4,6%, negociată în martie pentru acordul încheiat între autorităţile române cu instituţia financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici