Boc: Nabucco e un proiect viabil, România vrea să interconecteze sistemul energetic şi cu state vecine

Proiectul Nabucco este unul viabil şi care trebuie susţinut pentru asigurarea securităţii energetice, România urmărind în acelaşi timp şi interconectarea sistemelor energetice cu cele ale statelor vecine, a afirmat premierul Boc, la summit-ul privind securitatea energetică, organizat la Budapesta.

47 afișări
Imaginea articolului Boc: Nabucco e un proiect viabil, România vrea să interconecteze sistemul energetic şi cu state vecine

Boc: Nabucco e un proiect viabil, România vrea să interconecteze sistemul energetic şi cu state vecine (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că şi domeniul energetic a fost grav afectat de criza economică, prin diminuarea volumului de investiţii şi amânarea unor proiecte în principal în sectorul de petrol şi gaze, şi a apreciat totodată că ultima criză a gazelor, din 2009, impune identificarea de către statele din centrul şi estul Europei a unor soluţii alternative pentru asigurarea securităţii energetice.

În opinia premierului, în actualul context este nevoie atât de un mecanism de anticipaţie şi reacţie a unor astfel de crize la nivelul Uniunii Europene, cât şi de o coordonare mai bună între statele din regiune, cu un mai mare sprijin din partea UE.

Şeful Guvernului a amintit că România a încheiat recent înţelegeri cu Georgia şi Azerbaidjan pentru o colaborare trilaterală în sectorul energiei.

"Un alt obiectiv important pentru strategia energetică a României este extinderea interconectării între sistemele noastre energetice şi cele ale statelor vecine, în sectorul gazelor şi electricităţii", a adăugat Boc, făcând referire în acest sens la colaborarea cu Ungaria privind interconectarea reţelelor de gaze.

Premierul Emil Boc participă, în intervalul 24-25 februarie, la două reuniuni organizate la Budapesta la nivel de şefi de Guvern, având ca teme Dunărea şi energia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici