Boc: Rectificarea bugetară este redactată în proporţie de 95% şi va fi discutată cu FMI

Proiectul de rectificare bugetară este redactat în proporţie de 95% şi va fi discutat cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), urmând să fie aprobat de Guvern după aceste discuţii, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

23 afișări
Imaginea articolului Boc: Rectificarea bugetară este redactată în proporţie de 95% şi va fi discutată cu FMI

Boc: Rectificarea bugetară este redactată în proporţie de 95% şi va fi discutată cu FMI (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

O misiune a FMI va fi prezentă la Bucureşti în perioada 26 iulie - 4 august pentru a cincea revizuire a acordului cu România, în cadrul căreia va evalua evoluţia economiei şi va discuta cu autorităţile despre obiectivele economice pentru următorul an, inclusiv bugetul pe 2010.

Reprezentantul regional al FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a anunţat că de încheierea celei de-a cincea evaluări a acordului stand-by cu România depinde virarea tranşei a şasea, în sumă de 769 milioane de drepturi speciale de tragere, respectiv aproximativ 900 milioane euro.

Vizita FMI va avea loc împreună cu echipe de la Comisia Europeană şi Banca Mondială.

România a încheiat în primăvara anului trecut un acord de finanţare externă cu UE, FMI şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici