O misiune a FMI vine la Bucureşti pentru a discuta obiectivele economice pentru următorul an

O misiune a FMI va fi prezentă la Bucureşti în perioada 26 iulie - 4 august pentru a cincea revizuire a acordului cu România, în cadrul căreia va evalua evoluţia economiei şi va discuta cu autorităţile despre obiectivele economice pentru următorul an, inclusiv bugetul pe 2010.

18 afișări
Imaginea articolului O misiune a FMI vine la Bucureşti pentru a discuta obiectivele economice pentru următorul an

O misiune a FMI vine la Bucureşti pentru a discuta obiectivele economice pentru următorul an (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Misiunea de reviziuire a FMI va evalua performanţa economică recentă a României şi va discuta cu autorităţile despre obiectivele economice pentru următorul an, inclusiv bugetul pentru 2010, precum şi măsurile de politică şi reformele structurale necesare pentru îndeplinirea acelor obiective", a afirmat într-un comunicat Tonny Lybek., reprezentantul regional al FMI pentru România şi Bulgaria.

El a menţionat că de încheierea celei de-a cincea evaluări a acordului stand-by cu România depinde virarea tranşei a şasea, în sumă de 769 milioane de drepturi speciale de tragere, adică aproximativ 900 milioane de euro.

"Vizita FMI va avea loc împreună cu echipe de la Comisia Europeană şi Banca Mondială", a precizat Lybek.

El a arătat că oficialii FMI se vor întâlni cu reprezentanţi ai partidelor police, ai sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, băncilor şi ai organizaţiilor din societatea civilă.

Pe de altă parte, o misiune de asistenţă tehnică a FMI va fi prezentă între 14 şi 18 iulie la Bucureşti la cererea ANAF, pentru a lucra împreună cu experţii agenţiei şi ai consilia în privinţa măsurilor de îmbunătăţire a colectării taxelor.

Lybek a menţionat că echipa va reviziui stadiul recomandărilor înaintate anul trecut de o echipă similară şi va consilia ANAF în privinţa unor modalităţi mai bune de a utiliza mijloacele puse la dispoziţie de tehnologia informaţiilor.

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a patra revizuire a acordului stand-by cu România, astfel că va elibera cea de-a cincea tranşă din împrumut, în valoare de aproximativ 900 milioane de euro.

România a încheiat în primăvara anului trecut un acord de finanţare externă cu UE, FMI şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Valoarea totală a finanţărilor virate României de către FMI, în cadrul împrumutului stand-by în sumă de circa 13 miliarde de euro, este de peste 9,2 miliarde de euro, dintre care pentru acoperirea deficitului bugetar s-au utilizat circa 2,2 miliarde de euro, iar diferenţa a intrat în rezervele BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici