Boc: Terminalul Schengen la Aeroportul Henri Coandă să fie gata până la 4 noiembrie,altfel cad capete

Premierul Emil Boc a cerut conducerii Aeroportului Henri Coandă să finalizeze până la 4 noiembrie lucrările la noul terminal care va deservi călători din Spaţiul Schengen, avertizând că "vor cădea capete" dacă acest termen nu va fi respectat, iar aderarea României la Schengen va fi astfel afectată.

48 afișări
Imaginea articolului Boc: Terminalul Schengen la Aeroportul Henri Coandă să fie gata până la 4 noiembrie,altfel cad capete

Boc: Terminalul Schengen la Aeroportul Henri Coandă să fie gata până la 4 noiembrie,altfel cad capete (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Şeful Guvernului, însoţit de ministrul Transporturilor, a inspectat, vineri, lucrările de implementare a standardelor Schengen la Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti.

El a arătat că lucrările sunt finalizate în prezent în proporţie de 75%, dar a atenţionat că proiectul trebuie finalizat până la 4 noiembrie, în condiţiile în care o misiune Schengen se va afla în România în perioada 15-17 noiembrie pentru a verifica dacă sunt îndeplinite standardele tehnice de aderare.

"Termenul de finalizare a lucrărilor trebuie respectat, altfel o să cadă capete, că suntem în România. Aici nu este vorba de o lucrare simplă de investiţii, este vorba de un obiectiv de interes naţional, având în vedere obiectivul României de integrare în Schengen în martie 2011", a spus Boc.

Premierul a explicat că România trebuie să asigure membrii Uniunii Europene că are graniţe sigure şi a inclus printre statele UE şi Norvegia, corectându-se însă imediat.

"Vrem să dăm certitudine contribuabilului european, cetăţeanului european, oriunde trăieşte el, în Germania, în Marea Britanie, în Danemarca sau în Norvegia - nu, în Norvegia nu - oriunde trăieşte cetăţeanul european, membru al Uniunii Europene, că România va avea graniţe sigure. România este un partener credibil al Uniunii Europene, care va putea asigura securitatea fontierelor prin îndeplinirea tuturor standardelor care ţin de frontierele terestre, maritime sau navale", a spus premierul.

Construcţia noului terminal al aeroportului Henri Coandă se va încheia în luna noiembrie, urmând să fie dat în funcţiune în martie 2011, odată cu aderarea României la spaţiul Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici